Abstracte kunst groen

Bent u opzoek naar een abstracte kunst groen schilderij? Ik heb een grote collectie groene schilderijen.

Wat zoekt u precies? Zoekt u helemaal abstract of mag het ook geabstraheerd zijn.

Als ik start met een nieuw thema dan is de inspiratiebron heel belangrijk. Ik ben dan niet zozeer met de kleur bezig. Eerst wil ik onderzoeken van wat ik wil zeggen, uitdrukken. Bij het thema: Amazone is het wel vanzelfsprekend dat groen een belangrijke kleur is want het ging om de natuur te redden in de Amazone en die is voornamelijk groen. En dat willen we graag zo houden. De bosbranden hebben al zoveel schade aangericht. Dit thema was uitermate geschikt om een “environment” te maken in mijn atelier. Hiermee bedoel ik een ruimtelijk installatie waarbij transparante tekeningen vrij in de ruimte hangen en de schilderijen er omheen. De relatie tussen de tekeningen van onderwerpen uit de Amazone en de groene schilderijen waren verrassend. Niet alleen de serie van de Amazone maar ook de serie van de lente gaven mij de inspiratie om abstracte kunst groen te maken. Na een saaie donkere winterperiode is mijn tuin een bron van inspiratie. Ik kan enorm genieten van de kleine knopjes aan de bomen die bij het zien van een beetje zonlicht veranderen in stralende groene bladeren. Dat is niet te vangen met olieverf daar heb ik toch echt een fluorescerende fel groene spuitbus voor nodig. Door mijn expressieve schilder techniek wordt het een spel van lijnen en kleuren en is het makkelijk te abstraheren. een andere inspiratiebron is de reis naar Sri Lanka. De overweldigende natuur die oprukt en de wegen  opslokt gaf mij de  aanleiding om grote abstracte kunst groen te maken. Ik heb toen veel gebruik gemaakt van verschillende kleuren groene pigmenten. De realistische manier van werken was niet nodig. De abstracte kunst groen was meer dan voldoende om de kracht van de natuur te laten zien. Door gebruik te maken van de kleur groen in combinatie met lijnen die bomen en takken kunnen vormen en een horizontale lijn voor de horizon maakt “abstracte kunst groen” nu kunnen de formaten van mijn schilderijen en tekeningen erg verschillen. Vaak begin ik met kleine schetsen met potlood, kleurpotloden, pastel of aquarel. Zo gauw ik meer beeld in mijn hoofd heb ga ik groter werken op formaten van 80 centimeter bij 110 centimeter of 100 bij 100 of zelfs groter tot 200 centimeter bij 250 centimeter. Dan gebruik ik de olieverven in grote potten en maak gebruik van structuren door middel van zand. Vroeger gebruikte ik veel houten panelen om te schilderen maar tegenwoordig canvas doek omdat deze lichter zijn dan de panelen.