Abstracte schilderijen met structuur

Zoekt u abstracte schilderijen met structuur?

Ik heb niet alleen een abstract schilderij te koop maar een hele collectie abstracte moderne kunst. Zoekt u op de zoekterm abstract schilderij woonkamer dan bent u hier op de goede site. Maar misschien wilt u graag specifiek abstracte schilderijen met structuur.

Structuur betekent dat het schilderij niet glad is of egaal. Het kan zijn dat de abstracte schilderijen met structuur allerlei  soorten texturen bevat. Dit kan zijn zand, hout, karton of zelfs textiel. In het begin van mijn opleiding op de academie voor beeldende vorming in Tilburg vond ik het erg interessant om met materie te werken. Ik maakte dan een soort pasta van verf en zand en bracht dat aan op het doek met een paletmes. het duurde wel lang voordat het droog was. Later ben ik gaan experimenteren met stof te naaien en lijmen op doek.

Soms vond ik een stukje stof van de jurk van mijn moeder. De schilderijen kregen met die opgelijmde stof voor mij nog een diepere betekenis. Tegenwoordig gebruik ik veel zand in mijn werk. Door een heel sterke verfsoort te gebruiken blijft het zand stevig zitten. Abstracte schilderijen met structuur zijn over het algemeen gemaakt op een houten ondergrond. De structuur kan namelijk breken als het canvas te veel beweging heeft. Dit heb ik opgelost in mijn abstracte schilderijen met structuur door een lak te gebruiken die flexibel is. Daaroverheen  gebruik ik graag nog transparante lakken die een mooi contrast vormen door het glanzende oppervlak met meer doffe oppervlakken.

Je kunt allerlei soorten texturen gebruiken uit de natuur voor abstracte schilderijen met structuur. Enige tijd geleden viel er in de lente een hele deken gele stuifmeel op mijn terras. Ik vond de kleur zo mooi dat ik alles bij elkaar geveegd heb en in een pot bewaard. In mijn serie abstracte schilderijen met structuur, naar aanleiding van mijn reis naar de Amazone heb ik toen de stuifmeel gebruikt om een all over compositie te maken de ik gebruikt heb in mijn environment over dit thema Amazone. De stuifmeel heb ik vastgelijmd op het doek en tot mijn verbazing is er nauwelijk kleurverandering in het schilderij. De textuur is verrassend en heel rustig voor het oog.

Ik denk dat dit abstract schilderij woonkamer geschikt is als je van abstracte moderne kunst houdt. Maar als u interesse heeft dan zou ik zeker een bezoek inplannen.