Modern schilderij abstract

Bent u al een tijdje op zoek naar moderne abstracte schilderijen?

Moderne abstracte schilderijen zijn er in overvloed te vinden op internet. Maar wat maakt moderne abstracte kunst tot kunst? Wat is dan een modern abstract schilderij. Een modern abstract schilderij, dat tot kunst gerekend mag worden, is niet van zelf ontstaan. Daar is toch wat meer voor nodig, een heel proces.

Mijn schilderijen komen voort uit allereerst een zoektocht naar inspiratie, verre reizen en vreemde culturen. Daarna een onderzoek in vormgeving, een onderzoek naar materiaal en tekentechnieken. Pas daarna ontstaat er uiteindelijk een modern schilderij abstract.. Dit schilderij is een resultaat van jarenlang experimenteren en onderzoeken. Als mensen mij vragen hoe lang doe je over dit schilderij dan zeg ik zo’n 40 jaar. Je ervaring mag je meetellen bij deze vraag over een“modern schilderij abstract”. Nu komt de vraag wanneer is een modern schilderij abstract? Een modern schilderij abstract is pas abstract als de voorstelling niet duidelijk zichtbaar is. Met de voorstelling bedoel ik dat wat het voorstelt. Een voorstelling kan zijn: Een mensfiguur, een groep mensen, een stilleven, flora en fauna, landschappen, zeegezichten enzovoorts.

Maar soms kan een abstracte vorm die dus eigenlijk niets voorstelt toch een voorstelling oproepen. Ik geef een voorbeeld: Als ik een thema uitwerk bijvoorbeeld een reis naar Brazilie waar ik dagen lang de zee heb geobserveerd dan kan ik als ik thuis kom van uit mijn schetsboek daarop voortborduren. Ik teken de zee, de bewegingen van de rollende golven, de luchten en de mensen die met hun gekleurde kleding in de golven spelen als noten op een notenbalk. De notenbalk geïnspireerd op de zwarte riffen in het water. Deze gehele voorstelling kan geabstraheerd worden tot een spel van kleur en lijnen. De bewegingen van de golven vertaald naar kleuren en lijnen die in elkaar overlopen.

De vraag is dan weer:  heb ik nu een “modern schilderij abstract”? Wanneer je niet weet waar het onderwerp of het thema vandaan komt en die achtergrond- informatie niet hebt, niemand heeft je dat uitgelegd dan stel je je zelf die vragen en vraag je je af wat zie ik. Wat stelt het voor. Vaak kom je na langer kijken toch tot dezelfde conclusie en zie je wat de schilder heeft willen zeggen. Moderne abstracte kunst is voor kinderen veel gemakkelijker toegankelijk. Kinder zijn niet bang om te zeggen wat ze zien en denken. Het is heerlijk om met kinderen naar moderne schilderijen abstract kunst te kijken. Dus zoekt u een modern schilderij abstract, neem dan kinderen mee. In mijn atelier galerie zijn ook kinderen van harte welkom.