Blauwe abstracte schilderijen

Zoekt u een blauw abstract schilderij? Een abstract schilderij met blauwe kleuren?

Blauwe abstracte schilderijen zijn mijn meest favoriete schilderijen. Ik hou van de kleur blauw. Blauw is de kleur van de lucht. Als de lucht helder blauw is dan wordt ik daar altijd vrolijk van.

Mijn blauwe abstracte schilderijen geven mij een gevoel van vrijheid. Ik heb veel verschillende kleuren blauwe abstracte schilderijen gemaakt in de tinte indigo blauw, kobaltblauw, ultramarijn blauw en alle gradaties blauw naar violet of groen toe. Ook de onderwerpen van de blauwe abstracte schilderijen verschillen. Natuurlijk is de zee ook een geliefd onderwerp voor de blauwe abstracte schilderijen. Door de vele verre reizen die ik heb mogen maken, heb ik heel veel verschillende tinten blauw gezien. Deze kleur verschillen hebben te maken met de weerspiegeling van de kleur van de lucht op het oppervlakte van het water. Daarnaast heeft de diepte en de begroeiing ook een belangrijke rol. Ik heb ook kunnen zien, dat als de zee heel woest is en het flink geregend heeft, het water een zandkleur krijgt. Al deze waarnemingen neem je mee naar je atelier en begin je te schetsen. Vanuit deze schetsen komen de abstracte tekeningen en daarna de abstracte schilderijen. 

Ik schilder met olieverf op canvas. De abstracties zijn niet helemaal abstract. De toeschouwer kan door langdurig kijken er wel uithalen waar de inspiratie vandaan komt. De maten verschillen van 40 cm bij 40 cm tot 200 bij 250 centimeter. Ik werk graag groot. Ik vind het heerlijk om buiten op de grond te werken. Dan kun je om je werk heen lopen en het van alle kanten bekijken. Een schilderij is pas goed van compositie als je het ondersteboven ook goed vindt. De schilderijen zijn soms in een serie gemaakt, zodat ze goed bij elkaar passen, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Ik experimenteer met verschillende kleuren en materialen en op elk werk probeer ik iets anders uit. Soms heb je geluk en helpt het toeval je een beetje, maar soms heb je pech en moet je het gewoon opnieuw doen. Ik heb ook een serie schilderijen gemaakt met het thema Regen in Rio. Het toeval wilde dat het regende in Rio toen ik de stad bezocht. De hele lucht was donker blauw en het strand was leeg. De golven beukte op het strand en ik zat in mijn eentje te schetsen. In de verte zag je vaag de bergen.Het was een heel bijzonder gevoel.