Moderne schilderijen op doek

Bent u opzoek naar moderne schilderijen op doek?

Als je zoekt naar moderne schilderijen op doek, moderne kunst canvas of moderne schilderijen op canvas krijg je een heleboel sites die niet allemaal met kunst te maken hebben. Er zijn veel bedrijven die kunst na maken of zelfs kopiëren. Ik vind dat heel jammer want de kunstenaar heeft beeldrecht op zijn schilderijen. Zijn werk mag niet zomaar na gemaakt worden. Mijn moderne schilderijen op doek zijn allemaal uniek, origineel en geen twee hetzelfde.

Mijn moderne schilderijen op doek maak ik zelf. Ik vind het heel belangrijk dat mijn moderne kunst op canvas echt is: zelf verzonnen, zelf bedacht, zelf geschilderd. Het na apen van een andere kunstenaar die moderne kunst op canvas maakt is zelfs strafbaar. 

Mijn ideeën, inspiraties ontstaan vaak tijdens reizen of belangrijke gebeurtenissen. Dit zijn unieke, eigen ervaringen, zelf beleeft. Ik gebruik zelfgemaakte foto’s en video’s om de herinnering terug te halen, maar nooit om deze beelden te publiceren. Ik gebruik ze om even een houding van een bepaalt figuur weer te geven of het perspectief van een gebouw te bestuderen. En soms  gebruik ik de foto’s om de vorm van een bepaalt object te bestuderen. Studie gaat altijd vooraf aan een eindresultaat. De studies worden vaak in mijn schetsboek gemaakt met potlood of met krijt. Soms maak ik een klein aquarelschetsje van het onderwerp. Het nadeel van aquarel schetsen op papier is dat het gaat bobbelen. Dat nadeel geldt ook voor mijn penseel schetsen.

Waarom kun je mijn moderne schilderijen op doek modern noemen? De moderne uitstraling komt vooral de de heldere kleuren en de meer  grove penseelstreek. Ook het gebruik van de moderne gemengde technieken draagt hieraan bij. Ik gebruik niet alleen olieverf maar ook pigmenten en zand enz. Moderne kunst canvas zijn moderne schilderijen op doek. In de moderne kunst (canvas betekent gewoon doek ) bestaan veel verschillende soorten canvas. Van transparant tot heel erg dik. Van ruw tot heel glad.

Mijn moderne schilderijen op doek zijn super sterk. Ze zijn gespannen op een frame van hout en aluminium. Ik heb zelf een keer meegemaakt dat iemand in het donker mijn atelier binnen kwam en gewoon over mijn moderne schilderijen op doek heen liep die op de grond lagen te drogen. Erg geschrokken natuurlijk maar er was niets te zien aan de moderne schilderijen op doek. Zelfs geen deukje. Mocht het toch een keer gebeuren dat er met transport een oneffenheid ontstaat op de moderne schilderijen op doek dan kun je het beste de achterkant nat maken. De deuk trekt dan vanzelf weg als het moderne schilderij op doek droog is.