Schilderij zee abstract

In mijn collectie schilderijen vind je veel het thema: schilderij zee abstract.

Het maakt niet zoveel uit of je nu grote of kleine golven maakt in een groot schilderij zee als thema maakt. Een schilderij strand abstract heeft dezelfde voordelen. Je hoeft je niet precies aan de werkelijkheid te houden.

Het strand is horizontaal evenals de zee. Maar dat hoeft niet te betekenen dat de horizon horizontaal moet liggen. Je kunt de horizon van de zee ook diagonaal leggen en dan krijg en dan krijg je “een schilderij zee abstract” Je kunt het doek als een ruit ophangen. Ik hou heel erg veel van de zee. Ik wordt er altijd rustig van. Het kijken in de verte, het oneindige, de mist die in de verte hangt. Maar ook al het weer onstuimig is en je grote golven krijgt en de wind de structuur van het water laat veranderen. Het is juist deze beleving van de zee in al zijn facetten die mij ontroeren en als inspiratie dienen voor “schilderij zee abstract” In mijn atelier zet ik dan alle potten verf klaar die ik denk nodig te hebben voor het groot schilderij zee zodat ik niet gestoord wordt door het moeten aanmaken van nieuwe verf. 

De eerste opzet wordt dan ook in een keer uitgevoerd, zodat de eerste onderlaag een geheel wordt. Dan moet deze laag drogen afhankelijk van de dikte van de verf die ik gebruikt heb. Dit droog proces kan maanden duren. Vandaar dat het van belang is dat de eerste laag gelijk goed is en in harmonie. Het vergt dan ook uiterste concentratie om het gevoel wat ik wil overbrengen in een keer op het doek krijg. De volgende lagen worden aangebracht om het beeld te versterken. Bijvoorbeeld de weerspiegeling op het water breng ik daarna aan met lichte kleuren. Als ik geluk heb dan heb ik dit licht uitgespaard, maar in de felheid van mijn expressieve schildertoets kan het wel eens gebeuren dat de vlakken vollopen. Het strand zelf is ook een echte inspiratiebron voor een ”schilderij strand abstract”. Het zand waar je met een stokje sporen in kan maken is ook mogelijk op het doek.. je krijgt dan prachtige structuren als je steentjes en zand in de verf laat opdrogen. Soms gebruik ik daar pure pigmenten bij, dat zijn kleurstoffen waar geen binder in zit. Dat moet uiteindelijk dan wel goed gefixeerd worden anders blaas je de kleur zo van het doek af. Kom het maar eens in het echt bekijken, maak een afspraak en ik laat het je zien.