Groot canvas schilderij

Bent u al langer opzoek, maar kunt u geen grote schilderijen op canvas vinden?

Dan bent u bij mij op de juiste site want ik maak het liefst grote schilderijen op canvas. Daarbij maak ik ook nog abstracte kunst op canvas. Maar wat is dan precies abstracte kunst op canvas. De meeste kijkers vinden al gauw iets abstract als ze niet meteen kunnen zien wat het voorstelt. Maar de mensen die mij al langer volgen weten dat ik een aparte beeldtaal heb ontwikkeld door de jaren heen. Een eigen stijl en het liefst op een groot canvas schilderij.

ls je de verhalen leest van mijn reizen, de vreemde culturen, de prachtige andere manier van leven met rijke kleuren en symbolen dan begrijp je mijn werk beter. Ze zien dan beter wat het voorstelt ook al is het niet meteen duidelijk en heeft je eigen fantasie ook nog ruimte. Je kunt er steeds andere dingen in blijven zien. Als het groot canvas schilderij fotografisch is geschilderd, dan ben je er ook gauw op uitgekeken, je fantasie heeft dan geen ruimte.

Maar waarom dan een groot canvas schilderij?  Natuurlijk ben ik 40 jaar geleden niet meteen begonnen met een groot canvas schilderij. Op de academie voor Beeldende vorming in Tilburg werkte we vaak niet groter dan 80 centimeter bij 100 centimeter. De schilderijen moesten achter op de fiets in mijn studententijd. De tekeningen waren niet groter 50 centimeter bij 60 centimeter anders paste ze niet in mijn groene tekenmap. Ik heb weer en wind getrotseerd met die groene tekenmap. Na de academie probeerde ik steeds een groot canvas schilderij te maken maar iedere keer had ik behoefte om de compositie in twee stukken te snijden. Ik maakte er dan een tweeluik van. Na vele jaren later lukte mij het steeds beter om een groot canvas schilderij te maken.

Ik kreeg de zwaai te pakken om een hele compositie te overzien op een groot canvas schilderij. De hele grote schilderijen op canvas maak ik dan ook meestal op de grond. Ik leg eerst een groot zeil op de vloer. Nu kan ik het groot canvas schilderij van alle kanten bewerken. Daardoor wordt het werk ook abstracter en krijg je “canvas schilderijen abstract”

De thema’s verschillen, maar ook de kleuren verschillen. Soms zijn mijn schilderijen heel kleurrijk maar soms heb ik groot zwart wit canvas. Dat ligt aan het thema waar ik mee bezig ben. Het groot zwart wit canvas komt uit de serie van onleesbare gedichten. Het beste is om een kijkje te komen nemen en je door mij te laten adviseren. Hartelijk welkom in mijn galerie.