Kunst huren

Kosten
1% van het totaalbedrag per maand
Maak een afspraak
+31 6 28408175

Wij hebben een hele collectie in de “uitleen schilderijen”. Deze is te zien in Galerie Mathilde Pil in Weert Tuurkesweg 8 en op de website www.Mathildepil.nl Deze staan online onder het kopje “kunst huren particulieren”. Op de site is maar een gedeelte van de collectie te zien. Wij hebben “kunst huren particulieren” en “kunst huren voor bedrijven”. Kunst lenen is heel eenvoudig. Bent u geïnteresseerd in kunst huren dan wil ik u graag daarbij helpen. U bent welkom in de galerie en ik laat u mijn schilderijen zien. Het is prettig als u foto’s meeneemt van de plaats waar u de schilderijen wilt hangen. Ik zal u een paar vragen stellen over welke thema’s u bezig houdt of waar u voorkeuren liggen.

Figuratieve schilderijen of liever abstracte schilderijen.

Hebt u voorkeur voor een groot formaat schilderijen of liever kleiner. We hebben schilderijen op canvas en tekeningen achter glas. De afmetingen variëren van 200 cm bij 250 cm tot 30 cm bij 30 cm en alles wat daartussen ligt. Het zijn zeer degelijke doeken van Artel opgespannen op een houten frame versterkt met aluminium spielatten. Deze doeken zijn ijzersterk en trekken niet krom, daarom uitermate geschikt voor de “uitleen schilderijen”. De technieken die gebruikt zijn op de canvasdoeken, noem je “gemengde techniek” omdat het een combinatie is van verfsoorten olieverf acryl pigmenten houtskool en krijt. Deze bijzondere techniek heb ik zelf ontwikkeld en geeft samen met de transparante lakken een uniek effect.

Wilt u kunst huren?

De technieken van de tekeningen variëren van potlood, pastel, conté krijt tot penseeltekeningen met oostindische inkt.

Het leuke is dat klanten vaak mijn atelier galerie binnenkomen en zeggen “ik wil kunst lenen, maar dan moet het wel iets voorstellen, iets figuratiefs”. Nadat we koffie hebben gedronken of iets anders en ik verteld heb over mijn uitleen schilderijen en vertel over mijn thema’s en waar mijn onderwerpen vandaan komen, dan zie je dat er verandering optreedt. De klant gaat het “zien” wat ik zie en verbeeld heb op doek.  Daar heb je even tijd voor nodig. Ik neem graag tijd om met u te kijken, uit te zoeken, uit te leggen waar het over gaat. En ja, het kunstwerk moet je aanspreken, je moet er iets mee hebben, het moet je raken,maar dat kan pas echt gebeuren als je weet wat je ziet. 

Mijn schilderijen hebben tijd nodig. Het is dan ook erg leuk om te zien dat de interesse van kunst huren “ figuratief “veranderd naar kunst huren “abstract”.Ik help u graag met advies over hoe u het moet ophangen , hoe hoog en welke ruimte een schilderij nodig heeft. De belichting en of het past in het interieur. Desgewenst kom ik ter plekke adviseren. Neem contact met mij op en we maken er iets moois van.

Transportmogelijkheden

Indien gewenst kunnen de schilderijen gebracht worden tegen een vergoeding. Vervoertips: beschermhoekjes en degelijk verpakkingsmateriaal is voorradig in de kunstuitleen. Het is het beste om het kunstwerk op een stuk karton te plaatsen en niet op de grond.

Recent werk wordt eerst geëxposeerd in de galerie voordat het uitgeleend wordt. Nadat de expositie is afgelopen mag het schilderij naar de kunstuitleen. Ik verzorg niet alleen Kunstuitleen Limburg maar ook kunstuitleen Brabant en andere provincies en daarbuiten. Dus aarzel niet en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.