Abstracte landschappen schilderijen

Zoekt u abstracte landschap schilderijen, dan kan ik u daar bij helpen.

Natuur speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik maak verre reizen en haal mijn inspiratie dan ook vaak uit de natuur. Het is niet nodig om fotografisch te schilderen, daarvoor hebben de meeste mensen een goed fototoestel. Bij bij mij gaat het meer om de prachtige kleuren en vervreemdende vormen in de natuur.

Ik maak eerst schetsjes van de vormgeving. Maak kleur impressies van wat ik gezien heb. probeer dan allerlei materialen uit die het beste passen bij het landschap wat ik heb mogen ervaren. Het gaat mij dan niet zozeer om een realistische voorstelling maar meer om wat ik gevoeld heb. Gedurende het proces veranderd dan de natuur van realisme tot meer abstracte kunst natuur. In het eerste stadium zijn dit vooral kleine schetsjes ter plekke in de natuur maar thuis gekomen in mijn atelier werk ik die schetsjes dan verder uit tot grotere werken.

De realiteit is uitgangspunt maar al gaande het schilderproces worden andere factoren belangrijker. Ik kies meestal de hoofdkleuren uit die ik gezien heb in de natuur. De grote verfvlekken worden dan in een dynamische compositie op het doek gebracht. Alle tussen kleuren worden gemengd tot een geheel. Ritme van bomen, struiken, golven maken het tot een harmonisch geheel. Hier en daar gebruik ik lijnen om de organische vormen meer te structureren. Zo worden het abstracte landschap schilderijen. Een schilderij abstract landschap. Het wordt abstracte kunst natuur.

De abstracte landschap schilderijen kunnen variëren van 40 bij 40 centimeter tot 200 tot 250 centimeter. De grote werken zijn vooral op canvas. Ik gebruik een stevig frame van aluminium en hout. Ter extra versterking tegen het kromtrekken is er op de achterkant van de abstracte landschap schilderijen een kruis bevestigd. Het advies is dan ook om dit altijd te controleren. Een schilderije wat met een punt van de muur hangt is geen gezicht. Vraag altijd aan de kunstenaar of je de abstracte landschap schilderijen thuis mag uitproberen. Zo voorkom je teleurstellingen. Als het kunstwerk op de juiste plaats hangt zie je meteen dit is het!

Als je de volgende morgen nog net zo erover denkt dan is dat het kunstwerk wat bij jou past! Vraag advies aan mij en ik kom kijken.