Abstracte schilderijen met felle kleuren

Zoekt u abstracte schilderijen met felle kleuren, dan kan ik u helpen want ik maak abstracte kleurrijke schilderijen.

Gedurende de 45 jaar dat ik met kunst bezig ben is mijn werk veranderd van in het begin realistische schilderijen tot abstracte schilderijen met felle kleuren.

Op de academie in Tilburg voor beeldende kunst hadden we 4 uur in de week naar de waarneming tekenen. Dat kon zijn portret tekenen of model tekenen. Dat was 4 uur gekleed model en 4 uur naaktmodel tekenen. (ik herinner mij nog een anekdote waarbij een oud mannetje wat vaker model zat, zich wel eens van zijn kleren ontdeed omdat hij meer betaalt kreeg als hij naakt poseerde.) De waarneming was een belangrijk vak en van daar uit kon je dan beter abstraheren. We waren de eerste lichting van die acade

mie die behoorlijk modern was. Het vak visuele verwerking was dan ook mijn lievelingsvak. Je kunt naar mijn mening alleen maar een abstract schilderij maken als het geabstraheerd is van iets wat je in het echt gezien hebt en beleefd. Ik denk dat het anders alleen een spel van kleuren, vormen en lijnen wordt. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk maar het moet ook ergens vandaan komen. Het thema of onderwerp van het schilderij heeft ook een betekenis en hoe is dat verwerkt?

Mijn thema’s zijn mijn reizen naar exotische landen. De kleuren en de geuren die ik daar ervaar verwerken tot abstracte schilderijen met felle kleuren. De schilderijen uit Brazilië zijn bijna allemaal abstracte schilderijen met felle kleuren. de zon schijnt daar bijna iedere dag en geeft aan het paradijs nog extra dimensie aan kleurkracht. De kleuren van de heldere strak blauwe lucht, worden weerspiegelt in de zee. De zee die door kontrast in stromingen, diepe en ondiepe wateren, golven en rustige oppervlaktes zo rijkelijk varieert in kleuren van azur, ultramarijn indigo blauw en turquoise. Daar wordt  ik blij van. In het portugees noemen ze dat “felicidade” Als ik dan thuis kom in mijn atelier dan probeer ik met al die kleuren in mijn herinnering en schetsjes die ik daar maak, abstracte schilderijen met felle kleuren te maken. Ik probeer dat gevoel vast te houden. Gelukkig lukt het mij om dit over te brengen.

Als je mijn abstracte schilderijen met felle kleuren ziet dan kun je het gevoel wat ik erbij had ook beleven. Maar dan moet je er wel open voor staan. Hier meer bedoel dat abstracte kunst kleurrijk met veel moderne vormen niet altijd meteen overkomt bij de beschouwer. Je moet de tijd nemen om er naar te kijken en op je in te laten werken. Abstracte schilderijen met felle kleuren zijn mijn specialiteit. Het liefst zo groot mogelijk. Ik schilder graag met grote kleurvlakken die in elkaar overvloeien. Zo ontstaan er kleurrijke schilderijen abstract!