Moderne schilderijen felle kleuren

In mijn atelier Galerie zijn veel moderne schilderijen met felle kleuren te zien.

Het kenmerk van mijn werk is moderne kleurrijke abstracte schilderijen. Het zijn moderne schilderijen met veel kleur. Modern is eigenlijk een relatief begrip.

Mondriaan behoort eigenlijk niet meer tot de moderne kunst. Zijn werk behoort tot de klassiekers. Ze hebben de tijd doorstaan en zijn nog steeds modern. Niet eerder heeft iemand ooit zo’n schilderij gemaakt, zo geabstraheerd en zo terug gebracht naar het essentiële. Dus ja, wat is moderne kunst en wat zijn moderne schilderijen. Onder modern wordt vaak verstaan dat het eigentijds is. Werk van nog levende kunstenaars die origineel zijn en een eigen schilderstijl hebben. Vaak zijn dat kunstenaars die een opleiding hebben gehad op een academie en een eigen atelier hebben. Daarmee wil ik niet de zeer getalenteerde autodidacten uitsluiten. Moderne kunst is vernieuwend en fris, schopt en zet je aan het nadenken. Laat je voelen dat er meer is dan alleen wat je kunt zien. Dat hoeft niet perse moderne schilderijen met felle kleuren te zijn, het kunnen ook moderne kleurrijke schilderijen zijn met met rustige kleuren zoals aardetinten. De laatste jaren zie je veel moderne kleurrijke abstracte schilderijen. Schilderijen met een voorstelling van bijvoorbeeld een portret, figuur of stilleven kunnen soms gaan vervelen. Daartegenover kan  bij een abstract schilderij, de fantasie van de toeschouwer zijn vrije loop laten gaan.

In mijn moderne schilderijen felle kleuren, vind ik het heel belangrijk dat jezelf moet nadenken. Goed moet kijken wat je ziet in de schilderijen en dat kan voor iedereen anders zijn. Dit is afhankelijk van hoe de kijker zich voelt.